Tizenkét Hagyomány

Az A.R.T.S. Tizenkét Hagyománya

1. Közös boldogulásunk mindennél előbbre való, egyéni felépülésünk az A.R.T.S. egységétől függ.

2. Csoportjaink számára csak egy abszolút tekintély létezik – a szerető Isten, amiként Ő megnyilatkozhat Csoportjaink lelkiismeretén keresztül. Megbízott vezetőink szolgálnak bennünket, nem uralkodnak rajtunk.

3. Az A.R.T.S. tagságnak egyetlen feltétele a vágy, hogy kreatív alkotóként működhessünk.

4. Legyen minden Csoport önálló, kivéve azokat az ügyeket, amelyek más Csoportokat vagy az A.R.T.S. egészét érintik.

5. Csoportjaink elsődleges célja, hogy eljuttassa üzenetünket azoknak a művészeknek, akik még küzdenek a kreativitásuk kifejezésével.

6. Egy A.R.T.S. Csoport soha nem támogathat, finanszírozhat semmilyen kapcsolódó intézményt vagy külső vállalkozást, és nem engedheti az A.R.T.S. nevet ilyenek használatára – nehogy pénz, vagyon és presztízs eltérítsen bennünket elsődleges célunktól.

7. Minden A.R.T.S. Csoport legyen önfenntartó, hárítsa el a külső adakozásokat.

8. Az A.R.T.S. maradjon mindig nem hivatásos, bár szolgálati központjaink alkalmazhatnak szakdolgozókat.

9. Az A.R.T.S. mint olyan, soha ne szerveződjék, bár alakíthatunk szolgálati választmányokat vagy bizottságokat. Ezek közvetlenül felelnek azoknak, akiket szolgálnak.

10. Az A.R.T.S. nem formál véleményt kívülálló ügyekben, ezért az A.R.T.S.név sohasem vonható be nyilvános vitába.

11. A nagy nyilvánossággal való kapcsolatunk nem a hírverésen, hanem a vonzerőn alapul. Személyes névtelenségünket a sajtó, a rádió és a film szintjén egyaránt meg kell őriznünk.

12. Minden hagyományunk szellemi alapja a névtelenség, amely folytonosan emlékeztet bennünket arra, hogy az elvek előbbre valók, mint egyes személyek.