Tizenkét Eszköz

A Felépülés Tizenkét Eszköze (szerszámkészlet)

Az A.R.T.S. eszközeit használva dolgozunk a Programon, hogy a művészetünket a valóság birodalmába hozzuk. Ezek a pozitív eszközök elengedhetetlenek ahhoz, hogy nap mint nap megélhessük, hogy azok vagyunk, akik vagyunk: alkotó emberek.

1. Kijelentés
Azonosítjuk magunkat akként az alkotóként, akik vagyunk. "A nevem ________ és ________ vagyok.” A pozitív kijelentések megerősítik az elköteleződésünket (a tehetségünk felé.)

2. Gyűlések
Részt veszünk a Gyűléseken, hogy megtanuljuk a Program működését.

3. Lépések
Dolgozunk az A.R.T.S. 12 lépésén a 12 Hagyomány szellemében. Az A.R.T.S. egy rövidítés, a jelentése: „12 lépés által felépülő Művészek és Alkotók”. Használjuk az A.R.T.S. Munkafüzeteket, és egy szponzort, hogy segítse végigvinni a munkánkat, ahogy haladunk a 12 Lépésen mentén.

4. Absztinencia (Önmegtartóztatás)
Tartózkodunk a dühtől, a kényszeres rögeszmés viselkedéstől, a hatalmi játszmáktól, és a nagy drámáktól. Megtaláljuk a módjait, hogy kifejezzük és ápoljuk a kreativitásunkat. A tényeknél maradunk. Maradj a Jelenben! Ezzel nem teszünk semmi rosszat.

5. Cselekvő-társ
Használunk egy, vagy több cselekvő-társat, vagy más néven segítőt, akivel kölcsönösen együtt épülünk. Napi szinten beszélünk vele, hogy megtegyük mindazt, amire szükségünk van ahhoz, hogy kiteljesítsük a kreatív képességeinket. A segítőtársunk lehet a mi területünkről, de más területről is.

6. Napi Cselekedet
A józanság az A.R.T.S.-ban azt jelenti, hogy minden nap dolgozunk a kreatív munkánkon. Napi 5 perc távoltartja a blokkunkat. 5 perc – Éltesd!

7. Irodalom
Használjuk az A.R.T.S. irodalmait. Használjuk az Anonim Alkoholisták, vagy más 12 Lépéses Program irodalmait is. Inspiráló anyagokat használunk, sokféle forrásból.

8. Telefon
Használjuk a telefont, hogy megtörjük az izolációnkat, és megosszuk az érzéseinket más tagokkal a gyűlések közötti időben. A telefonálás segít mindkét alkotónak, a vonal mindkét oldalán.

9. Keret meghatározása
Támogató kereteket adunk magunknak azáltal, hogy telefonálunk egymásnak egy-egy – a kreatív munkánkkal kapcsolatos – akció előtt és után. A szavakba öntött gondolataink és érzéseink által tisztázzuk a teendőinket, és ezzel lehetővé tesszük magunknak, hogy végigmenjünk a folyamaton.

10. Akciócsoportok
Kölcsönösen támogató akciócsoportokat hozunk létre a közösségünk tagjaiból, hogy segítsük egymást többféle cselekvési terv kidolgozásában. Használjuk a „P.L.A.N.W.I.T.H A.R.T.S.”- nevű „Hosszú távú Cselekvési TERV-lapokat”. Szabályos időközönként találkozunk az akciócsopotunkkal, hogy meggyőződhessünk róla, hogy jó úton haladunk-e a Tervünkkel.

11. Szolgálatvállalás
Szolgálatokat vállalunk a gyűléseken, hogy fenntartsuk a szolgáltatásokat, melyek támogatják a csoport közös jólétét. A szolgálatvállalás segít, hogy lélekben alázatosak maradjunk. Kigyógyít minket a nagyzolásból, az alacsony önértékelésből és az izolálódásból azáltal, hogy megtanítja, hogy hogyan kell dolgozni a problémákon másokkal együtt. Az A.R.T.S. nem tud létezni a tagjai szolgálatvállalása nélkül.

12. Anonimitás
Tiszteletben tartjuk a tagok megosztásainak bizalmas természetét. Amit itt hallunk, az maradjon e szoba falai között. Megtartjuk a Program anonimitását (és benne a sajátunkat) a sajtó, a rádió, a TV, a videó és a film szintjén egyaránt.