GyIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az A.R.T.S. Anomymous?
A "A 12 Lépés segítségével gyógyuló Alkotók/Művészek" (A.R.T.S.) egy sok arcú kreatív közösség, amely abban segíti a művészeket, hogy túljussanak a művészi kifejezésüket blokkoló kihívásokon. A heti gyűlések, A.R.T.S. megosztások, az irodalom használata és a 12 Lépés segítségével az A.R.T.S. létrehoz egy biztonságos teret arra, hogy felfedezzünk, kockázatot vállaljunk, és ünnepeljük az alkotó készségünk sokféle adottságát.

Kik járnak az A.R.T.S.-ba?
Kreatív emberek az élet minden területéről, bármilyen faji, nemzetiségi, vallási háttérrel vagy akár vallás nélkül. Jönnek mindenféle gazdasági helyzetből, különböző foglalkozással, és különböző mértékű kreatív tapasztalattal – és néhányan teljesen tapasztalatlanul. Az A.R.T.S.-ban vannak írók, költők, újságírók, forgatókönyv írók, drámaírók, színészek, díszlettervezők, festők, szobrászok, ékszerkészítők, kerámikusok, zenészek, táncosok, zeneszerzők, énekesek, kutatók, vállalkozók, tudósok, divattervezők, humoristák, előadóművészek – és még sokan mások.

Nekem való-e az A.R.T.S.?
Az A.R.T.S. minden alkotónak való, aki ki akarja fejezni a kreativitását, és meg akarja osztani a tehetségét. Az alkotás a lélek szükséglete, egy pozitív, életigenlő Erő. Amikor az Alkotó Erőnk elakad, az életünk kicsúszik a kezeink közül és irányíthatatlanná válik. A blokkolt Alkotók átka, hogy nem tudnak hozzáférni a kreativitásukhoz. Az A.R.T.S. elsődleges célja az, hogy ezeket a blokkokat feloldja, és a kreatív áramlást fenntartsa ahhoz, hogy a kifejezhessük a kreatív tehetségüket és elérjük a művészi/alkotói szabadságot.

Mi okozhatja a kreatív blokkokat?
Gyerekkori trauma okozza a blokkot, és a kreatív blokk mögött mindig egy összetört szív fájdalmát találjuk, afölött, ami LEHETETT VOLNA. Afölött, amit nem tudunk/tunk megtenni a kreativitásunkért, és az életünkért. A kudarcunk okozza az átható gyászt és a megbánást. A szivünk nem akarja azt hallani, hogy miért nem lehet elég ideje és tere az alkotásra. Az A.R.T.S. a szív oldalát képviseli. Az újonnan jövők reménye az, hogy az A.R.T.S. elvezeti őket egy olyan új élethez, ahol az Alkotó Énjük már megszabadult a múlt fogságából. Az A.R.T.S. tagjai szabadon akarnak alkotni.

Mi a józanság alapelve az A.R.T.S.-ban?
Az A.R.T.S. Program arra kéri a tagjait, hogy újra aktivizálják a kreativitásukat – mert a művészetünk aktív gyakorlása egy transzcendens tett, amely kinyitja az ajtót a kiteljesedés és a boldogság felé. Az A.R.T.S. józansági alapelve ezért az, hogy minden alkotó gyakorolja a művészetét 5 percig minden nap (csak a mai nap). Az A.R.T.S.-ban van egy mondás: 5 perc midennap életben tartja a művészetemet, 5 perc midennap távoltartja blokkot. 5 perc midennap gyakran többórás inspiráló alkotáshoz vezet.

Én Művész/Alkotó vagyok?
Ha idáig végigolvastad, nagy valószínűséggel igen, és így az A.R.T.S. neked való.

Milyenek az A.R.T.S. Gyűlések?
Egy A.R.T.S. Gyűlés egy sok arcú alkotó csoportból áll, akik azért vesznek részt, hogy támogatást és bátorítást kapjanak és adjanak, és így ők, és a csoporttársaik is azokká az alkotókká, művésszekké válhassanak, akik mindíg is lenni akartak. A gyűlés alatt mindenkinek félbeszakítatlan időtartam adatik arra, hogy beszéljen. A legtöbb gyűlés lehetőséget nyújt a tagoknak, hogy megosszák a kreatív folyamataikat, és a műveiket, akkor is, ha nincsenek befejezve. Tanulunk abból, amit egy művész társunk mond az életéről, a döntéseiről, az alkotó folyamatairól – miközben értékeljük, és örömmel figyeljük egymás kiteljesedését is. Az A.R.T.S. tagok megértéssel fordulnak egymás félelmei, kockázat-kerülő viselkedésformái felé, és felismerik magukat a Kreatív Blokk jellemzőiben. A gyűlés minden tartja magát a gyűlés keretéül szolgáló formához, tisztelve a gyűlés szerkezetét és idejét, és betartva a megosztására és/vagy visszajelzéseire a csoport által kijelölt időkorlátokat.

Mi az A.R.T.S.-megosztás?
Az A.R.T.S.-megosztás egy kijelölt időtartam, (általában 5 perc), amely alatt egy-egy tagnak lehetősége van bemutatni egy művét a gyűlésen. Ezekbe beletartozhatnak : tánc, költészet, éneklés, vagy bármely más kreatív kifejezés, hangszereken való játszás, könyv fejezetének felolvasása, fényképek, festmények, és ékszerek bemutatására kerülhet sor. Gyakran a művek kezdeti vagy félkész stádiumban vannak, így mindenki betekinthet az alkotó folyamat haladásába a kezdettől a befejezésig.

Mi történik az A.R.T.S.-Találkozón?
Az A.R.T.S. minden májusban szponzorál egy hétvégi Találkozót NewJersey tengerpartján egy különleges és bájos Viktoriánus városban. A.R.T.S.-tagok jönnek minden évben az USA minden részéről, és néha Kanadából és Európából is, hogy csatlakozzanak a Találkozóhoz, a gyógyító programokhoz, és a kreatív eseményekhez. A péntek este egy bevezető előadóval kezdődik, aki elmondja az "előtte és utána" gyógyulási történetét. Szombaton a témák széles választékában tartanak műhelyeket és gyűléseket. A hétvége fénypontja a szombat este, amikor 5 perces A.R.T.S. megosztások keretében a tagok bemutatják, előadják a műveiket a lelkes és bátorító közönség előtt.

Mi egy 12 Lépéses Program?
Az A.R.T.S. Anonymus egy 12 Lépéses Program, amely bátorítja a kreativitást, és eltávolítja az akadályokat, melyek blokkolják az inspirációnkat. A 12 Lépés tizenkét egyszerű igazság, amely felajánja a spirituális gyógyulás egyik olyan ösvényét, amely kivezet a sötétségből. Ezek oyan eszközök, amelyekkel lehetővé válik a múlt és a jelen élet problémáinak megoldása. Mielőtt a tagok megkezdenék a gyógyító utazásukat az A.R.T.S. 12 lépésével, a traumatikus múltjuk diktálja a hozzáállásukat, és uralja a személyiségüket. A 12 Lépés elfogadja, hogy a múlban semmi nem változtatható meg, de az ember leválhat a múltjáról. A 12 Lépés megerősíti a hitünket, és helyreállítja a morális belátásunkat, hogy felfedezhessük a saját koncepciónkat a boldogságra.

Az A.R.T.S. egy vallásos szervezet?
Az A.R.T.S. nem vallásos szervezet. Minden tag szabadon választja meg a személyes elképzeléseit az élet értelméről. Minden 12 Lépéses Programban az Istent úgy említik, mint az egyén saját értelmezése szerinti Felsőbb Erőt. Ily módon mindenki hitvilága tiszteletben van tartva.

Miért van az Anonymus szó az A.R.T.S. nevében?
Mint minden más 12 Lépéses Programban, az anonimitás/névtelenség az A.R.T.S.-nak is alapelve. Ez teszi lehetővé a tagok számára, hogy egy biztonságos, támogatást nyújtó környezetben osszák meg nehéz, fájdalmas, traumatikus tapasztalataikat. Az A.R.T.S. irányelve, hogy névtelenséget tartson fenn a sajtó, a rádió, a televízió, a Facebook, a Twitter, (és más közösségi szájtok) illetve az emailek szintjén is.

Mi az éves ARTS Konferencia?
Minden évben egyszer minden A.R.T.S. gyűlés küldhet képviselőket az A.R.T.S. Konferenciára. A Konferencián az A.R.T.S. átfogó üzleti feladatait beszéljük meg nemzeti és nemzetközi szinten, és a képviselők kifejezhetik aggodalmaikat és véleményüket a választott vezetőségnek, melynek feladata az A.R.T.S. szervezet irányítása egész évben.

Mennyibe kerül az A.R.T.S.-hoz tartozni?
Nincs díja a tagságnak. Valamennyi pénzre mégis szükség van egy helyiség A.R.T.S. célokra való bérlésére, irodalom beszerzésére, és az A.R.T.S. Világszolgálatának támogatására. A tagok annyival járulnak hozzá, amennyit megengedhetnek maguknak, vagy amennyit arra kívánnak szánni, hogy támogassák a gyűlést és az A.R.T.S. Szervezetet.